Malzemeler :
♦ 550 Gr. Un
♦ 300 ml. Su
♦ 1 Yemek kaşığı (silme) Tuz
♦ 50 Gr. Nişasta
♦ 100 Gr. Un
İç :
♦ 1/2 demet 50 Gr. Isırgan otu
♦ 250 Gr. Ispanak
♦ 1 adet Kuru soğan
♦ 1/2 demet Dereotu
♦ 1/2 demet Maydanoz
♦ 1 Su bardağı Ayçiçek yağı
♦ 1 Çay kaşığı Karabiber
♦ 1 Yemek kaşığı (silme) Tuz
Yapılışı :
01 _ Tuz, un ve su ile hamur karılır.
02 _ Hamur toplanana kadar yoğrulur, üzerine nemli bez örterek 30 dakika dinlendirilir.
03 _ Isırgan otunu yıkayıp doğrayın.
04 _ Soğanı ince kıyın.
05 _ Ispanakları yıkayıp kuruttuktan sonra doğrayın, tuz soğan ve ısırgan otunu karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın.
06 _ Hamuru 5 eşit parçaya bölün, başka bir deyişle hamurdan 150-200 gramlık bezeler yapın.
07 _ Nişasta ile unu karıştırıp tezgaha serpin ve hamuru açmaya başlayın.
08 _ Hamura nişastalı un serperek açılan.
09 _ 150 gramlık beze ile 60 cm. çapında ince bir hamur açın.
10 _ Açtığınız hamura 2-3 kaşık yağ ile yağlayın.
11 _Hazırladığınız iç malzemesinin bir bölümünü açıp bir kenarını katladığınız hanurun üzerine yayın ve bu iç malzemeye 1-2 kaşık yağ ekleyin.
12 _İç malzemesinin üzerini kapatacak şekilde hamuru yuvarlayın.
13 _Hanuru sonuna kadar yuvarladığınızda böyle görünecektir.
14 _Yuvarladığınız hamuru kendi etrafında dolayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.
15 _İkinci hamuru birinci hamurun dışına sarın.
16 _Üçüncü hamuru ikinci hamurun dışına sarın.
17 _Yağın geri kalanını hamurların üzerine eşit olarak sürün.
18 _200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin '' fırına göre, böreğin miktarına göre pişme süresi değişebilir önemli olan böreğin altının ve üzerinin eşit şekilde pişmesidir''.
Not : Ayran ile günün 24 saati çok iyi gider. Fırından çıkınca böreğin üzerini 1/4 bardak soğuk su serpin ve üzerini bir havlu veya bez ile örterek soğumaya bırakırsanız böreğin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz, böreğinizin çıtır kalmasını istiyorsanız üzeri açık soğutun hatta fazla soğutmadan yemelisiniz.
harika görünüyor ama bu düpedüz becerikli kadın işi, bana uymaz:)
YanıtlaSil