Malzemeler :
♦ Kereviz 1 kg♦ Kıyma 150 gr
♦ Ayçiçek yağı 1 fincan
♦ Soğan 1 adet orta boy
♦ Domates 1 adet
♦ Salça 1 çorba kaşığı
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Doğradığınız 1 adet soğanı 1 fincan yağda kavurmaya başlayın.
02 _ Soğanlar sararınca 150 gr kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
03 _ Kıyma kavrulmadan önce rendelediğiniz domatesi ilave edin.
04 _ 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin.
05 _ Kavurmaya 2-3 dakika daha devam ederek salçanında kavrulmasını sağlayın.
06 _ Tencereye önce soyup temizleyip doğradığınız kerevizin köklerini ve tuzu ilave edin.
07 _ Kereviz köklerinin üzerine daha narin olan doğranmış kereviz sapları ve yapraklarını ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika kadar kereviz sararana kadar pişirin.
08 _ 10 dakikanın sonunda 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve 20-30 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.
09 _ Sıcak servis yapılır.
Not: .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder