Malzemeler :
Hamur♦ Un 1 su bardağı
♦ Yumurta 1 adet
♦ Süt 1 su bardağı
♦ Ayçiçeki yağı 2 çorba kaşığı
♦ Tozşeker 1 tatlı kaşığı
♦ Tuz Bir tutam
♦ Kabartma tozu 1/2 paket
♦ Ayçiçek yağı tavayı hafifçe yağlamak için
Üzeri için
♦ Kaymak arzuya göre
♦ Bal arzuya göre
Yapılışı :
01 _ Kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri çok iyi karıştırın.
02 _ Karışımı buzdolabında 20-30 dakika bekletin ve 1/2 paket kabartma tozunu ilave edin iyice karıştırın.
03 _ Tava ısınınca yağlayın ve yaklaşık 2 çorba kaşığı sulu hamuru tavaya koyun ve tavayı döndürerek tavadaki karışımın yuvarlak hale gelmesini sağlayın.
04 _ Pişen krepin üzerinde delikler oluşacaktır.
05 _ Deliklerin hepsinin tamamlanmasını bekleyin.
06 _ Tüm delikler oluştuğunda krepi bir tahta maşa ile ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.
07 _ Tüm krep hamuru bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın ve üzerine bal kaymak ile servis edin.
Not : Bu krepte bal kaymak yerine tereyağı, reçel, sarelle, fındık veya fıstık ezmesi gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder