Kabarık KREP


Malzemeler :

Hamur
♦ Un 1 su bardağı
♦ Yumurta 1 adet
♦ Süt 1 su bardağı
♦ Ayçiçeki yağı 2 çorba kaşığı
♦ Tozşeker 1 tatlı kaşığı
Tuz Bir tutam 
♦ 
Kabartma tozu 1/2 paket
Ayçiçek yağı tavayı hafifçe yağlamak için

Üzeri için
♦ Kaymak arzuya göre
♦ Bal arzuya göre 

 
Yapılışı :


01 _ Kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri çok iyi karıştırın.

02 _ Karışımı buzdolabında 20-30 dakika bekletin ve 1/2 paket kabartma tozunu ilave edin iyice karıştırın.

03 _ Tava ısınınca yağlayın ve yaklaşık 2 çorba kaşığı sulu hamuru tavaya koyun ve tavayı döndürerek tavadaki karışımın yuvarlak hale gelmesini sağlayın.


04 _ Pişen krepin üzerinde delikler oluşacaktır.


05 _ Deliklerin hepsinin tamamlanmasını bekleyin.


06 _ Tüm delikler oluştuğunda krepi bir tahta maşa ile ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.

07 _ Tüm krep hamuru bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın ve üzerine bal kaymak ile servis edin.


Not : Bu krepte bal kaymak yerine tereyağı, reçel, sarelle, fındık veya fıstık ezmesi gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder