Arapsaçı (Kuzu Etli)

Malzemeler :

♦ Arapsaçı 350 gr.
♦ Soğan 1 adet.

♦ Ayçiçek yağı 6 çorba kaşığı.
♦ Kemikli kuzu eti 250 gr.
♦ Su 3 su bardağı.
♦ Un 1 çorba kaşığı.
♦ Limon 3 çorba kaşığı.
♦ Tuz

Yapılışı :



01 _ Arapsaçını temizleyip yıkayın ve doğrayın.


02 _ Soğanları küp küp doğrayın.

03 _ Tencereye yağı koyup etleri kavurun.


04 _ Biraz kavrulan etlere soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin

05 _ Kavrulan etlere arapsaçlarını ilave edin.


06 _ 3 su bardağı sıcak su ilave edin, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler pişene kadar pişirin .

07 _ Kestirme için küçük bir kaba 1 kaşık un ilave edin.


08 _ Una limonsuyu ilave edin ve karıştırın.


09 _ yemek suyundan 2-3 kaşık ilave edip karıştırın bu karışımı pişen yemeğe ilave edin yemeği 1-2 dakika daha pişirin.


Not: .

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder