Malzemeler :
♦ Arapsaçı 350 gr.♦ Soğan 1 adet.
♦ Ayçiçek yağı 6 çorba kaşığı.
♦ Kemikli kuzu eti 250 gr.
♦ Su 3 su bardağı.
♦ Un 1 çorba kaşığı.
♦ Limon 3 çorba kaşığı.
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Arapsaçını temizleyip yıkayın ve doğrayın.
02 _ Soğanları küp küp doğrayın.
03 _ Tencereye yağı koyup etleri kavurun.
04 _ Biraz kavrulan etlere soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin
05 _ Kavrulan etlere arapsaçlarını ilave edin.
06 _ 3 su bardağı sıcak su ilave edin, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler pişene kadar pişirin .
07 _ Kestirme için küçük bir kaba 1 kaşık un ilave edin.
08 _ Una limonsuyu ilave edin ve karıştırın.
09 _ yemek suyundan 2-3 kaşık ilave edip karıştırın bu karışımı pişen yemeğe ilave edin yemeği 1-2 dakika daha pişirin.
Not: .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder