Kabak Çiçeği Dolması

 

Malzemeler :

♦ Pirinç 1,5 Çay bardağı
♦ Kalın bulgur 1 çay bardağı
♦ Zeytinyağı 1 türk kahve fincanı
♦ Maydanoz 1/4 demet
♦ Nane 1/4 demet
♦ Soğan 1 adet
♦ Tuz 1,5 tatlı kaşığı
♦ Karabiber 2 çay kaşığı
♦ Salça 1 çorba kaşığı
♦ Kabak çıçeği 12 adet
 

Yapılışı :




01 _ Kabakçiçeğinin alt kısmındaki püsküllerini ayıklayın, çok hassas olduğu için çok fazla ellemeyin.


02 _ Piriniç ve bulguru ayıklayıp bol su ile yıkayın.

03 _ İnce kıyılmış soğan, maydanoz, nane, pirinç, bulgur, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiberi (kabakçiçeği dışındaki tüm malzemeyi) karıştırın.


04 _ Fazla hırpalamadan açtığınız kabakçiçeğinin içine iç malzemeyi koyun.


05 _ Kabakçiçeğinin uç kısımlarını iç malzemeyi kapatacak şekilde katlayın.


05 _ Kabakçiçeğinin uç kısımlarını iç malzemeyi kapatacak şekilde katlayın.


06 _ Kapattığınız kabakçiçeği dolmalarını bir çelik tencereye yerleştirin.


07 _ Tüm sarmaları tencereye dizdikten sonra 2 su bardağı su ilave ederek ocağı yakın ve kaynamaya başlayınca ocağı kısarak yaklaşık 20 dakika pişirin (unutmayınki kullanılan pirinç, tencere ve ocak pişme süresini değiştirecek faktörlerdir).


08 _ Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

 
Not: üzerine limon sıkarak tüketmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. blogunu şöyle bir gezdim.. bayıldım.. emin ol bundan sonra zaman zaman buraya baş uracam yemek yaparken :)) ne sağlıkelleri

    YanıtlaSil
  2. Mukemmelsinnnizzzz Aysel hanim her yemeginiz ayri bir sanat eseri.Azerbaycandan saygilar sevgiler

    YanıtlaSil