Malzemeler :
♦ 150 gr.(1 su bardağı) Kuru iç bakla♦ 500 ml. 2,5 su bardağı Su
♦ 1/2 Kereviz
♦ 1/2 Havuç
♦ 125 gr. 1/2 adet. Soğan
♦ 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
♦ 2 tatlı kaşığı Limon
♦ Tuz
Sos
♦ 2 yemek kaşığı Limon
♦ 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
♦ 4-5dal (10 gr.) Dereotu
Yapılışı :
01 _ Bir pişirme kabına suyu ve baklayı koyun, kaynamaya bırakın
02 _ Kereviz, havuç ve soğanı soyup iri iri doğrayın, baklaya ilave edin.
03 _ 20 dakika sonra baklaların piştiğini kontrol edin, (kaşığın tersi ile ezilebilmelidir) baklalar pişince havuçları çıkarıp atın.
04 _ Kalan malzemeleri blenderden geçirin.
05 _ 2 tatlı kaşığı limon ilave edin.
06 _ 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.
07 _ Tekrar karıştırın, doğru kıvamı anlamak için kaşık dik olarak favaya sokulduğunda kaşıkta kalın bir tabaka fava kalmalı.
08 _ Favayı servis yapacağınız tabağa dökün soğutun, soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesin.
09 _ Sos malzemelerini zeytinyağı, limon, ve ince kıyılmış dereotunu karıştırıp favanın üzerine yayın.
Not:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder