Malzemeler :
♦ Ebegümeci 1 demet♦ Ayçiçek yağı 4 çorba kaşığı
♦ Soğan 1 adet orta boy
♦ Kıyma 100 gr
♦ Limonsuyu 2 çorba kaşığı
♦ Un 1 tatlı kaşığı
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ İnce doğradığınız soğanları 4 çorba kaşığı ayçiçek yağında hafifçe kavurun, soğanlar şeffaflaşınca 100 gr kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
02 _ Ebegümeçlerini çok iyi yıkayın ve temizleyin.
03 _ Ebegümeçlerinin yalnızca taze uç yapraklarını ve sapları kullanın .
04 _ Temizleyip doğradığınız ebegümeçlerini kavurduğunuz kıymanın üzerine ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sarartın.
05 _ Biraz sararan (sönüşen) otların üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin.
06 _ 15-20 dakika sonra ebegümeçlerinin pişip pişmediğini kontrol edin pişmiş ise kestirmesini yapmaya başlayalım.
07 _ İki çorba kaşığı limon suyunu küçük bir kaba koyun.
08 _ Limon suyuna 1 tatlı kaşığı un ilave edin ve karıştırın.
09 _ Kestirme malzemelerini yavaş yavaş ilave edin.
10 _ Sıcak servis edin.
Not : Bu yemeğin kıymalı bamyaya benzeyen bir tadı vardır .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder