Ebegümeci Kıymalı


Malzemeler :

♦ Ebegümeci 1 demet
♦ Ayçiçek yağı 4 çorba kaşığı
♦ Soğan 1 adet orta boy
♦ Kıyma 100 gr
♦ Limonsuyu 2 çorba kaşığı
♦ Un 1 tatlı kaşığı
♦ Tuz
 

Yapılışı :


01 _ İnce doğradığınız soğanları 4 çorba kaşığı ayçiçek yağında hafifçe kavurun, soğanlar şeffaflaşınca 100 gr kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.


02 _ Ebegümeçlerini çok iyi yıkayın ve temizleyin.

03 _ Ebegümeçlerinin yalnızca taze uç yapraklarını ve sapları kullanın .


04 _ Temizleyip doğradığınız ebegümeçlerini kavurduğunuz kıymanın üzerine ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sarartın.

05 _ Biraz sararan (sönüşen) otların üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin.


06 _ 15-20 dakika sonra ebegümeçlerinin pişip pişmediğini kontrol edin pişmiş ise kestirmesini yapmaya başlayalım.

07 _ İki çorba kaşığı limon suyunu küçük bir kaba koyun.


08 _ Limon suyuna 1 tatlı kaşığı un ilave edin ve karıştırın.


09 _ Kestirme malzemelerini yavaş yavaş ilave edin.

10 _ Sıcak servis edin.


Not : Bu yemeğin kıymalı bamyaya benzeyen bir tadı vardır .

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder