Malzemeler :
♦ 50 gr. Soğan
♦ 1 adet Kırmızı biber
♦ 5 yemek kaşığı Zeytinyağı
♦ 250 gr. Ispanak
♦ Tuz
♦ Karabiber
Yapılışı :
01 _ Soğanları küpküp doğrayın, biberleri jülyen (kibritçöpü gibi) doğrayın.
02 _ Tavayı ocağın orta gözüne koyun, tava ısındıktan sonra yağı ilave edin, 1 dakika sonra soğanlarla biberleri ilave edin.
03 _ Soğanlar pembeleşince ıspanağı ilave edin. ıspanaklar büyükse ortadan ikiye bölerek kullanabilirsiniz.
04 _ Ispanakları öldürdükten sonra mısırı ilave edin .
05 _ Birkaç dakika daha kavurun (ıspanaklar biraz diri kalmalı) Tuz ve karabiberini ilave edin.
06 _ soğuk servis yapın. Et yemeğinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Not: .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder