Malzemeler :
♦ Enginar 3 adet
♦ Pirinç 1 Su Bardağı
♦ Soğan 1 adet
♦ Dereotu 1/2 demet
♦ Maydanoz 1/2 demet
♦ Nane 1/2 demet veya Kuru nane 1 tatlı kaşığı
♦ Tuz
♦ Karabiber
♦ Zeytinyağı 7 çorba kaşığı
♦ Su 2 su bardağı
Sos ♦ Pirinç 1 Su Bardağı
♦ Soğan 1 adet
♦ Dereotu 1/2 demet
♦ Maydanoz 1/2 demet
♦ Nane 1/2 demet veya Kuru nane 1 tatlı kaşığı
♦ Tuz
♦ Karabiber
♦ Zeytinyağı 7 çorba kaşığı
♦ Su 2 su bardağı
♦ Zeytinyağı 4 çorba kaşığı
♦ Limon suyu 4 çorba kaşığı
♦ Su 2 litre
♦ Limon 1,5 adet
Yapılışı :
01 _ Pirinci ayıklayıp bol su ile yıkayın.
02 _ Soğanı ince doğrayın dereotu, maydanoz, neneyi de ince doğrayın, tuz, karabiber ilave edin.
03 _ Zeytinyağını ilave edin 7 Çorba kaşığı.
04 _ Tüm harcı karıştırın.
05 _ Enginarları tepelerinden kesin.
06 _ En dıştaki 3-4 yaprağı koparın ve kopardığınız yaprakların diplerini kesin.
07 _ Bir kaşık ile enginarların göbeklerini temizleyin.
08 _ Enginar göbeğinin temizlenmesi önemlidir.
09 _ Temizlediğiniz enginarları limonlu suya batırın.
10 _ Enginarların içine pirinçli harcı doldurun.
11 _ Duldurduğunuz enginarları geniş olmayan bir tencereye yerleştirin 2 su bardağı suyu ilave edin ve kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
12 _ 4 Kaşık zeytinyağı ve 4 kaşık limonu karıştırın.
13 _ Enginarlar piştiğinde zeytinyağı-limon karışımını enginarların üzerine dökün.
Not : .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder