Malzemeler :
2 kişilik (Tek yemekli bir öğün için)
♦ 3 Çorba kaşığı Zeytinyağı
♦ 1 Diş Sarımsak
♦ 250 Gr. Tavuk ince şeritler halinde kesilmiş
♦ 1 Adet Havuç
♦ 1 Adet Kabak
♦ 1 Adet Kırmızıbiber
♦ 1/2 Adet Pırasa
♦ 1 Adet Kereviz küçük boy, yapraklarıyla birlikte
♦ 1/2 Adet Pırasa
♦ 1 Adet Kereviz küçük boy, yapraklarıyla birlikte
♦ 3/4 Kahve fincanı Soya sosu
♦ 2 Tatlı kaşığı Zencefil♦ 1 Tatlı kaşığı Mısır nişastası
Yapılışı :
02 _ Tavaya tavukları koyun ara sıra karıştırarak soteleyin tamamen pişirmeyin içine ilave edilecek sebzelerle de pişmeye devam edeceği göz önünde bulundurulmalıdır.
03 _ Tavuklar pişerken her porsiyon için 1,5 adet noodle kaynayan suya atın yaklaşık 5-6 dakika haşlayın .
04 _ Tüm sebzeleri ince uzun dilimleyin.
05 _ Pişmekte olan tavuklara havuçları ilave edin. Sebzeleri ilave etme sırası en sert sebzeden en yumuşak sebzeye doğru eklenmelidir.
06 _ Kabakları ilave edin.
07 _ Biber kereviz ve pırasaları ilave edin.
08 _ Sebzeler harlı ateşte öldükten sonra toz zencefili ilave edin.
09 _ Soya sosunu ilave edin.
10 _ Tavayı sallayarak tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
11 _ Noodleları süzmeden, maşa ile haşlama suyundan çıkartıp tavuk ve sebze karışımına ekleyin.
12 _ Mısır nişastasını yarım fincan su ile karıştırıp noodleların üzerine ekleyin ve karıştırın, nişasta noodlla daha parlak bir görünüm verecektir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder