Çin Eriştesi (noodle)


Malzemeler :


2 kişilik (Tek yemekli bir öğün için) 

♦ 3 Çorba kaşığı Zeytinyağı 
♦ 1 Diş Sarımsak 
♦ 250 Gr. Tavuk ince şeritler halinde kesilmiş 
♦ 1 Adet Havuç 
♦ 1 Adet Kabak 
♦ 1 Adet Kırmızıbiber
♦ 1/2 Adet Pırasa
♦ 1 Adet Kereviz küçük boy, yapraklarıyla birlikte 
♦ 3/4 Kahve fincanı Soya sosu 
♦ 2 Tatlı kaşığı Zencefil
♦ 1 Tatlı kaşığı Mısır nişastası



Yapılışı :





01 _  (en büyük ocağı en harlı konumda kullanın).

02 _ Tavaya tavukları koyun ara sıra karıştırarak soteleyin tamamen pişirmeyin içine ilave edilecek sebzelerle de pişmeye devam edeceği göz önünde bulundurulmalıdır.



03 _ Tavuklar pişerken her porsiyon için 1,5 adet noodle kaynayan suya atın yaklaşık 5-6 dakika haşlayın .


04 _ Tüm sebzeleri ince uzun dilimleyin.


05 _ Pişmekte olan tavuklara havuçları ilave edin. Sebzeleri ilave etme sırası en sert sebzeden en yumuşak sebzeye doğru eklenmelidir.


06 _ Kabakları ilave edin.


07 _ Biber kereviz ve pırasaları ilave edin.

08 _ Sebzeler harlı ateşte öldükten sonra toz zencefili ilave edin.

09 _ Soya sosunu ilave edin.

10 _ Tavayı sallayarak tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.

11 _ Noodleları süzmeden, maşa ile haşlama suyundan çıkartıp tavuk ve sebze karışımına ekleyin.

12 _ Mısır nişastasını yarım fincan su ile karıştırıp noodleların üzerine ekleyin ve karıştırın, nişasta noodlla daha parlak bir görünüm verecektir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder