Malzemeler :
♦ 300 Gr. Dana Kıyma
♦ 1 Adet Bayat Ekmek
♦ 1 Adet Bayat Ekmek
♦ 1 Adet Kuru soğan (iri boy)
♦ 1,5 Türk kahve fincanı Ayçiçek yağı
♦ 3 Su bardağı Et suyu
♦ 1,5 Türk kahve fincanı Ayçiçek yağı
♦ 3 Su bardağı Et suyu
Karabiber.
Tuz.Yapılışı :
01 _ Yağ ısınınca yemeklik doğranmış soğanları ekleyin.
02 _ Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ilave edin kavurmaya devam edin.
03 _ Bayat ekmeğin üzerini kapak olacak şekilde kesin.
04 _ Kestiğiniz ekmeğin içini çıkartın ve ufalayın.
05 _ Ekmeğin içinden çıkarttığınız içi kavurduğunuz kıymaya ilave ederek kavurmaya 5-6 dakika daha devam edin .
06 _ İçini boşalttığınız ekmeği fırın tepsisinde bir altlığın üzerine yerleştirin.
07 _ Ekmeğin içine kavurduğunuz kıymayı koyun.
08 _ Kaynattığınız et suyunu Sıcak sıcak kapağını kapattığınız ekmeğin üzerine dökünüz, fazla suyun tepsiye dökülmesine izin verin.
09 _ Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin, tepsinin dibine dökülen etsuyunun tamamen bitmesine izin vermeyin aksi halde ekmek kuruyabilir.
Not : Yanında ayran ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder