Ekmek Dolması


Malzemeler :


♦ 300 Gr. Dana Kıyma
♦ 1 Adet Bayat Ekmek 
♦ 1 Adet Kuru soğan (iri boy)
♦ 1,5 Türk kahve fincanı Ayçiçek yağı
♦ 3 Su bardağı Et suyu 
Karabiber. 
Tuz.

Yapılışı :




01 _ Yağ ısınınca yemeklik doğranmış soğanları ekleyin.

02 _ Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ilave edin kavurmaya devam edin.



03 _ Bayat ekmeğin üzerini kapak olacak şekilde kesin.



04 _ Kestiğiniz ekmeğin içini çıkartın ve ufalayın.



05 _ Ekmeğin içinden çıkarttığınız içi kavurduğunuz kıymaya ilave ederek kavurmaya 5-6 dakika daha devam edin .



06 _ İçini boşalttığınız ekmeği fırın tepsisinde bir altlığın üzerine yerleştirin.



07 _ Ekmeğin içine kavurduğunuz kıymayı koyun.



08 _ Kaynattığınız et suyunu Sıcak sıcak kapağını kapattığınız ekmeğin üzerine dökünüz, fazla suyun tepsiye dökülmesine izin verin.

09 _ Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin, tepsinin dibine dökülen etsuyunun tamamen bitmesine izin vermeyin aksi halde ekmek kuruyabilir.


Not : Yanında ayran ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder