Malzemeler :
Marine♦ Zeytinyağı 1/2 su bardağı
♦ Soğan 2 adet
♦ Reyhan (Kurutulmuş) 2 yemek kaşığı
Sos
♦ Mantar 250 gr.
♦ Limon suyu 1/2 adet limon
♦ Soğan 2 adet
♦ Krema 1/2 paket (100 ml.)
♦ Tuz 2 tatlıkaşığı
♦ Karabiber
Biftek
♦ Antrikot 4 Parça kalın dilim
Yapılışı :
01 _ 2 adet soğanı rendeleyin, 1/2 su bardağı zeytinyağı ve reyhanı ilave edin.
02 _ Tüm malzemeleri karıştırın ve biftekleri ilave edin.
04 _ Marine malzemesini etlerin her tarafına bulaşmasına özen gösterin ve karışımı 2 saat buzdolabında bekletin.
05 _ Etleri marine malzemesinden arındırarak döküm bir tavada veya mangalda pişirin, etlerin birinci yüzlerini 4 ikinci yüzlerini 3 dakika pişirin, et yumuşak ve sulu kalmalıdır .
06 _ Etler buzdolabında dinlenirken mantar ve soğanı soyup temizleyin.
07 _ Temizlediğiniz mantarları kısa süreliğine limonlu suda bekletin (1/2 limon suyu ile 1 litre suyu karıştırıp limonlu suyu hazırlayın) pişerken mantarlar kararmasın.
08 _ Tavayı ısıtın, 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin yağ kızınca mantarları harlı ateşte soteleyin pişen mantarları bir kaba çıkarın, (yağını tavada bırakarak).
09 _ Aynı tavada soğanları soteleyin.
10 _ Soğanlar pişince tavaya mantarları ilave edin 1-2 dakika birlikte çevirin, tuz ve karabiberi ilave edin ve son olarak 1/2 paket kremayı ilave edin krema tamamen eriyince ocağı kapatın.
11 _ Sosu pişirdiğiniz bifteğin üzerinde servis ediniz.
Not: vaktiniz yoksa, hemen satın aldığınız bir eti pişirecekseniz yukarıda anlatılan marine işlemini yapınız dinlenmiş et kullanıyorsanız marine etmenize gerek yoktur.
Afiyet olsun.
Çok nefis olmuş elinize sağlık.
YanıtlaSil