Malzemeler :
♦ Karnıbahar 500 gr.
♦ Havuç 2 adet
♦ Un 1 su bardağı
♦ Su 1 su bardağı
♦ Yağ kızartma için yeteri kadar
♦ Yoğurt 2 su bardağı
♦ Sarımsak 2 diş
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Karnıbaharı yıkayın ve gerekiyorsa ayıklayın.
02 _ Havuçları soyun ve karnıbaharları kızartacak kadar parçalara ayırın.
03 _ Önce karnıbaharları haşlayın, çatal batacak kadar yumuşamalı .
04 _ Daha sonra havuçları haşlayın.
05 _ 1 su bardağı unu ve tuzu çirpma kabına koyun.
06 _ 1 su bardağı suyu una ilave edin ve topak kalmayıncaya kadar karıştırın
07 _ Karnıbaharları unlu bulamaca bulayın.
08 _ Karnıbaharların her yüzünü çevirerek pişirin.
09 _ Unlu bulamaca buladığınız havuçlarıda kızartın.
10 _ Kızarttığınız karnıbahar ve havuçları kağıt peçete üzerine çıkarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
♦ Havuç 2 adet
♦ Un 1 su bardağı
♦ Su 1 su bardağı
♦ Yağ kızartma için yeteri kadar
♦ Yoğurt 2 su bardağı
♦ Sarımsak 2 diş
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Karnıbaharı yıkayın ve gerekiyorsa ayıklayın.
02 _ Havuçları soyun ve karnıbaharları kızartacak kadar parçalara ayırın.
03 _ Önce karnıbaharları haşlayın, çatal batacak kadar yumuşamalı .
04 _ Daha sonra havuçları haşlayın.
05 _ 1 su bardağı unu ve tuzu çirpma kabına koyun.
06 _ 1 su bardağı suyu una ilave edin ve topak kalmayıncaya kadar karıştırın
07 _ Karnıbaharları unlu bulamaca bulayın.
08 _ Karnıbaharların her yüzünü çevirerek pişirin.
09 _ Unlu bulamaca buladığınız havuçlarıda kızartın.
10 _ Kızarttığınız karnıbahar ve havuçları kağıt peçete üzerine çıkarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Not : .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder