Karnıbahar Kızartması



Malzemeler :

 ♦ Karnıbahar 500 gr.
♦ Havuç 2 adet
♦ Un 1 su bardağı
♦ Su 1 su bardağı
♦ Yağ kızartma için yeteri kadar
♦ Yoğurt 2 su bardağı
♦ Sarımsak 2 diş
♦ Tuz

Yapılışı :


01 _ Karnıbaharı yıkayın ve gerekiyorsa ayıklayın.

02 _ Havuçları soyun ve karnıbaharları kızartacak kadar parçalara ayırın.

03 _ Önce karnıbaharları haşlayın, çatal batacak kadar yumuşamalı .

04 _ Daha sonra havuçları haşlayın.


05 _ 1 su bardağı unu ve tuzu çirpma kabına koyun.


06 _ 1 su bardağı suyu una ilave edin ve topak kalmayıncaya kadar karıştırın

07 _ Karnıbaharları unlu bulamaca bulayın.

08 _ Karnıbaharların her yüzünü çevirerek pişirin.

09 _ Unlu bulamaca buladığınız havuçlarıda kızartın.

10 _ Kızarttığınız karnıbahar ve havuçları kağıt peçete üzerine çıkarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

 
  Not : .
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder