Malzemeler :
♦ Ayçiçek yağı 2-3 yemek kaşığı
Yapılışı :
01 _ Hellim Kıbrısın meşhur bir peyniridir, yaklaşık 250 gramlık paketlerde satılıyor, bu peyniri birçok firma üertiyor deneyip kendinize en uygun peyniri bulabilirsiniz.
02 _ Peyniri 5-6 milimetre kalınlığında kesin, ince keserseniz kızartınca kuruyabilir.
03 _ Tavayı kızdırın, yağı ekleyin yağ ısınınca peynirleri ilave edin ve peynirlerin iki tarafını kızartın.
04 _ Sıcak servis edilmelidir ve sıcak yenilmelidir soğursa sertleşeceği unutulmamalıdır.
Not :
1-) Hellim biraz tuzlu bir peynirdir isterseniz dilimledikten sonra bir süre ılık suda bekleterek fazla tuzdan kurtulabilirsiniz.
2-) Hellimi ızgarada da yapabilirsiniz, örneğin ızgara veya mangalda et yapacaksınız öncelikle peynirleri ızgara edip servis ederseniz bekleyenler peynirlerini yerken size etlerinizi pişirecek zaman kalacaktır.
1-) Hellim biraz tuzlu bir peynirdir isterseniz dilimledikten sonra bir süre ılık suda bekleterek fazla tuzdan kurtulabilirsiniz.
2-) Hellimi ızgarada da yapabilirsiniz, örneğin ızgara veya mangalda et yapacaksınız öncelikle peynirleri ızgara edip servis ederseniz bekleyenler peynirlerini yerken size etlerinizi pişirecek zaman kalacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder