Peynir Kızartması (Hellim)



Malzemeler :


♦ Hellim Peyniri 1 Paket
♦ Ayçiçek yağı 2-3 yemek kaşığı

Yapılışı :


01 _ Hellim Kıbrısın meşhur bir peyniridir, yaklaşık 250 gramlık paketlerde satılıyor, bu peyniri birçok firma üertiyor deneyip kendinize en uygun peyniri bulabilirsiniz.


02 _ Peyniri 5-6 milimetre kalınlığında kesin, ince keserseniz kızartınca kuruyabilir.

03 _ Tavayı kızdırın, yağı ekleyin yağ ısınınca peynirleri ilave edin ve peynirlerin iki tarafını kızartın.


04 _ Sıcak servis edilmelidir ve sıcak yenilmelidir soğursa sertleşeceği unutulmamalıdır.
 
Not :
fazla tuzdan kurtulabilirsiniz.
2-) Hellimi ızgarada da yapabilirsiniz, örneğin ızgara veya mangalda et yapacaksınız öncelikle peynirleri ızgara edip servis ederseniz bekleyenler peynirlerini yerken size etlerinizi pişirecek zaman kalacaktır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder