Ayselin Çıngıllısı



Malzemeler :


İki kişilik tek yemekli bir öğün
♦ 200 Gr. Makarna
♦ 5 Tatlı kaşığı Tereyağı
♦ 5 Su bardağı Tavuk suyu
♦ 250 Gr. Haşlanmış Nohut
♦ 250 Gr. Haşlanmış ve tiftilmiş Tavuk 
Tuz 
Karabiber

Yapılışı :



01 _ Bu makarna veya benzeri bir makarna kullanabilir veya makarnayı kendiniz yapabilirsiniz.

02 _ 2oo gr. veya 12 öbek makarnayı fırın kabına yerleştirin.

03 _ Makarnaların üzerine tereyağını koyun, tuz ve karabiberini ilave edin.

04 _ Makarnaların üzerine kaynar tavuk suyunu dökün, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.



05 _ Haşlanmış hazır nohudu veya kendi haşladığınız nohudu yarı pişmiş makarnaya ilave edin.

06 _ Nohutların üzerine haşlanmış tavukları ilave edin.

07 _ Ön pişirmesini yaptığınız fırında yine 200 derecede 15 dakika daha pişirin ve ardından fırının ızgarasını açıp 5 dakika daha üzerini kızartın.

 

Not : Bu yemeği kayınvalidem hamurunu kendi açar ve açtığı hamuru fırınlayarak yapardı. Yanında ayran çok iyi gidiyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder