Malzemeler :
♦ Arpa şehriye 1 su bardağı
♦ Tereyağı 1 Çorba kaşığı
♦ Tereyağı 1 Çorba kaşığı
♦ Ayçiçek yağı 1/2 kahve fincanı
♦ Kuşbaşı dana eti 250 gr.
♦ Etsuyu 2,5 su bardağı
♦ Tuz
♦ Karabiber ♦ Etsuyu 2,5 su bardağı
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Tencereye koyduğunuz kuşbaşı etleri yumuşayana kadar haşlayın.
02 _ Çiçek yağında arpa şehriyeleri kavurun, şehriyeler kahverengi renk almalı.
03 _ Kavrulan şehriyeye tereyağı ilave edin.
04 _ Haşladığınız et suyundan 2,5 su bardağı ilave edin.
05 _ Şehriyenin içine eti, tuzu ve karabiberi ekleyin, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Not : .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder