Ankara Tava


Malzemeler :

♦ Arpa şehriye 1 su bardağı
♦ Tereyağı 1 Çorba kaşığı 
♦ Ayçiçek yağı 1/2 kahve fincanı 
♦ Kuşbaşı dana eti 250 gr.
♦ Etsuyu 2,5 su bardağı
♦ Tuz 
♦ Karabiber

Yapılışı : 




01 _ Tencereye koyduğunuz kuşbaşı etleri yumuşayana kadar haşlayın.

02 _ Çiçek yağında arpa şehriyeleri kavurun, şehriyeler kahverengi renk almalı.

03 _ Kavrulan şehriyeye tereyağı ilave edin.

04 _ Haşladığınız et suyundan 2,5 su bardağı ilave edin.

05 _ Şehriyenin içine eti, tuzu ve karabiberi ekleyin, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.


Not : .


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder