Hünkar Beğendi

Malzemeler :

4-5 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
300 gr Küçük doğranmış kuzu eti
1 adet iri Kuru soğan
1 adet iri Domates
1 Çorba kaşığı Salça 

1 Su bardağı Sıcak su
♦ Tuz
♦ Karabiber
3 adet iri boy Topan patlıcan
1 Tatlı kaşığı Tereyağı
100 ml Krema
5-6 dal Maydanoz

Yapılışı : 

01 _ Tava ısınınca ayçiçek yağını tavaya koyun.

 







02 _ Etleri tavaya koyup karıştırarak
pişirin (soteleyin).







03 _ Etlerin dış yüzeyleri 
kahverengileştiğinde ince doğranmış 
soğanları ilave ederek pişirmeye devam 
edin .








 



04 _ Soğanlar şeffaflaştığında küp 
şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin.




















05 _



















06 _



















07 _

 




















08 _























09 _


















10 _





























11 _













12 _

























13 _


















14 _












15 _












 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afiyet olsun.




1 yorum: