Malzemeler :
İki kişilik tek yemekli bir öğün
♦ 250 gr. Tavuk
♦ 250 gr. Tavuk
♦ 5 Tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 400 gr. Mantar
♦ 2 çorba kaşığı Limon
♦ 200 ml. - 1 küçük paket Krema ♦ 400 gr. Mantar
♦ 2 çorba kaşığı Limon
♦ 12 parça veya 200 gr. Yatsı makarna
♦ 2 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
Parmesan veya Kaşar Peyniri
Tuz
Maydanoz
Yapılışı :
01 _ Bu makarna veya benzeri Yassı bir makarna kullanabilir veya makarnayı kendiniz yapabilirsiniz.
02 _ 2oo gr. veya 12 öbek makarnayı derin bir tencerede bol su ile 8-10 dakika haşlayın. Bu aradahaşlama suyuna 2 çorba kaşığı yağ ve yeteri kadar tuz eklemeyi unutmayın. Makarna piştiğinde, tavuk ve mantarlar hazır olacak şekilde zamanlamayı ayarlamalısınız.
03 _ Isıttığınız tavaya 5 çorba kaşığı yağı koyun, ince şeritler halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilave edin ve karıştırarak etleri soteleyin.
04 _ Tavukları tamamen pişirip bir tabağa çıkarın.
05 _ Mantarları temizleyip doğrayın, mantarları hazırlayacağınız limonlu suya batırıp çıkarın aksi halde antarlar kararır.
06 _ Mantarları kurulayın veya suyunu süzün.
07 _ Tavukları çıkardığınız tavaya mantarları ilave edin.
08 _ Mantarları harlı ateşte soteleyinfakat iyice öldürmeyin.
09 _ Tavadaki mantarların üzerine makarnayı ve 3 çorba kaşığı makarna suyu ilave edin.
10 _ Makarnanın üzerine tavukları ve tavukların üzerinede kremayı ilave edin.
11 _ Tavadaki makarnayı karıştırarak 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
12 _ Makarnayı tabağa alın üzerine Parmesan veya kaşar peyniri rendeleyin ve son olarakta ince kıyılmış maydonoz serpin.
Not : .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder