Malzemeler :
♦ Un 2+1/4 su bardağı
♦ Yumurta 4 adet
♦ Şeker 1,5 su bardağı
♦ Zeytinyağı 1/2 su bardağı
♦ Ayçiçek yağı 1/2 su bardağı
♦ Havuç (rendelenmiş) 3 su bardağı
♦ Ceviz içi (iri parçalanmış) 1/2 su bardağı
♦ Tarçın 2 çay kaşığı
♦ Muskat (Hint cevizi) 2 çay kaşığı
♦ Kabartma tozu 2 çay kaşığı
♦ Karbonat 1,5 çay kaşığı
♦ Tuz 1 çay kaşığı
♦ Vanilya 1 çay kaşığı
Yapılışı :
|
01 _ Havuçları yıkayın, soyun ve
rendeleyin. |
|
02 _ Şeker ve yağı mikserle iyice karıştırın. |
|
03 _Yumurtaları teker teker ilave edin. |
|
04 _ Cevizleri çok ufalamadan iri iri kıyın
ve ilave edin. |
|
05 _ Muskat çok kullanılırsa acı olabilir. |
|
06 _ Orta boy bir muskatı en fazla
yukarıdaki kadar rendeleyin. |
|
07 _ Havuçları, tarçını, kabartma tozunu,
karbonatı, tuzu ve vanilyayı ilave edin. |
|
08 _ Son olarak un ilave edin ve 1 dakika
kadar daha karıştırın. |
|
09 _ Yağlanmış kek kalıbına tüm kek
malzemesini boşaltın. |
|
10 _ 180 C derece önceden ısıtılmış fırında
35-40 dakika pişirin. |
|
11 _ Kesmek için kekin biraz soğumasını bekleyin.
|
Afiyet olsun.
ooh oohh ooohh misler gibi olmuş.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEn sevdiğim kek! Ve görüntü muazzam. Kıvamında kabarmış ve yeterince pişmiş. Benim diyen kekler, yanında halt etmiş! :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.