Malzemeler :
♦ Dana kıyma 300 gr
♦ Kuru soğan 1 adet iri
♦ Pirinç 30 gr (1/2 türk kahvesi fincanı)
♦ Karabiber
♦ Un 3 çorba kaşığı
♦ Ayçiçek yağı 3 çorba kaşığı
♦ Patates 1 adet iri
♦ Havuç 1 adet iri
♦ Su 5 su bardağı
♦ Tuz
♦ Yumurta sarısı 1 adet
♦ Limon suyu 4 çorba kaşığı
Yapılışı :
01 _ Soğanı rendeleyin, rendelediğiniz soğanı, pirinç, tuz, karabiber ve kıymayı
yoğurun. yoğurduğunuz kıymadan küçük toplar yapın ve una bulayın.
02 _ Bir süzgü kullanarak köftelerdeki fazla unu silkeleyin.
03 _ İri doğradığınız patates ve havuçları 3 çorba kaşığı yağ ile karıştırarak kavurun.
04 _ Patates ve havuçlar biraz yumuşayınca 5 bardak suyu ilave edin.
Su kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin.
05 _ Terbiye için 1 adet yumurta sarısını ve 4 çorba kaşığı limon suyunu karıştırın.
06 _ Bu yumurta-limon karışımına yemek suyundan 8-10 kaşık su ilave edin fakat yumurtanın pişmemesi için yemek suyunu yavaş yavaş koyun ve karıştırın.
07 _ Ocağı kapatın, yumurtalı karışımı yavaş yavaş tencereye dökerken, bu
arada yumurtanın kesilmemesi için tenceredeki yemeği karıştırın.
08 _ Karabiber seviyorsanız üzerine karabiber serpip servis edebilirsiniz.
Not : İyi bir kış yemeğidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder