Sulu Köfte (Kestirmeli)


Malzemeler :


4 porsiyon
♦ Dana kıyma 300 gr 
♦ Kuru soğan 1 adet iri
♦ Pirinç 30 gr (1/2 türk kahvesi fincanı)
♦ Karabiber 
♦ Un 3 çorba kaşığı
♦ Ayçiçek yağı 3 çorba kaşığı
♦ Patates 1 adet iri
♦ Havuç 1 adet iri
♦ Su 5 su bardağı
♦ Tuz 
♦ Yumurta sarısı 1 adet 
♦ Limon suyu 4 çorba kaşığı


Yapılışı :


01 _ Soğanı rendeleyin, rendelediğiniz soğanı, pirinç, tuz, karabiber ve kıymayı
yoğurun. yoğurduğunuz kıymadan küçük toplar yapın ve una bulayın.


02 _ Bir süzgü kullanarak köftelerdeki fazla unu silkeleyin.

03 _ İri doğradığınız patates ve havuçları 3 çorba kaşığı yağ ile karıştırarak kavurun.

04 _ Patates ve havuçlar biraz yumuşayınca 5 bardak suyu ilave edin.
Su kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin.


05 _ Terbiye için 1 adet yumurta sarısını ve 4 çorba kaşığı limon suyunu karıştırın.

06 _ Bu yumurta-limon karışımına yemek suyundan 8-10 kaşık su ilave edin fakat yumurtanın pişmemesi için yemek suyunu yavaş yavaş koyun ve karıştırın.

07 _ Ocağı kapatın, yumurtalı karışımı yavaş yavaş tencereye dökerken, bu
arada yumurtanın kesilmemesi için tenceredeki yemeği karıştırın.


08 _ Karabiber seviyorsanız üzerine karabiber serpip servis edebilirsiniz.



Not : İyi bir kış yemeğidir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder