Malzemeler :
İki kişilik
♦ 500 Gr. Somon
♦ 500 Gr. Somon
♦ 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
♦ 2 Adet Patates iri boy
♦ 1 Adet Pırasa iri boy
♦ 150 ml. (3/4 su bardağı) Krema
♦ 1 Su bardağı Süt
♦ 50-60 Adet Tane karabiber
♦ 150 ml. (3/4 su bardağı) Krema
♦ 1 Su bardağı Süt
♦ 50-60 Adet Tane karabiber
♦ 1 Çay kaşığı Tuz
♦ 1/2 çay kaşığı Muskat
Yapılışı :
01 _ Fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
02 _ Patatesleri 2-3 mm. kalınlıkta kesin veya patatesi bu ölçülerde kesebilecek rendeniz varsa onu kullanın.
03 _ Patatesleri fırın tepsisine dizin.
04 _ Patateslerin üzerine ince doğranmış pırasaları dizin.
05 _ Krema, süt, tuz ve muskatı karıştırın.
06 _ Hazırladığınız kremalı sosun yarısını patateslerin üzerine dökün.
07 _ Önceden 200 derece ısıtılmış firinda kremalı karışım kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika daha pişirin.
08 _ Ön pişirmesini yaptığınız patateslerin üzerine somon filetoyu koyun.
09 _ Yarısını daha önce kullandığınız kremalı sosa
karabiberleri ilave edin ve balığın üzerine dökün.
10 _ Fırını 160 dereceye düşürün, kremalı sos kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika daha pişirin.
Not : Balığı kullandığınız karabiberler ile birlikte servis edin herkes kendi tabağında ayırsın.
Allah'ım istediğim tarifi sonunda buldum.Ellerin dert görmesin canım...
YanıtlaSil