Fırında Somon

 

Malzemeler :


İki kişilik
♦ 500 Gr. Somon 
♦ 1 Tatlı kaşığı Tereyağı 
♦ 2 Adet Patates iri boy 
♦ 1 Adet Pırasa iri boy
♦ 150 ml. (3/4 su bardağı) Krema
♦ 1 Su bardağı Süt
♦ 50-60 Adet Tane karabiber 
♦ 1 Çay kaşığı Tuz 
♦ 1/2 çay kaşığı Muskat

Yapılışı :


01 _ Fırın kabını tereyağı ile yağlayın.

02 _ Patatesleri 2-3 mm. kalınlıkta kesin veya patatesi bu ölçülerde kesebilecek rendeniz varsa onu kullanın.

03 _ Patatesleri fırın tepsisine dizin.

04 _ Patateslerin üzerine ince doğranmış pırasaları dizin.

05 _ Krema, süt, tuz ve muskatı karıştırın.

06 _ Hazırladığınız kremalı sosun yarısını patateslerin üzerine dökün.

07 _ Önceden 200 derece ısıtılmış firinda kremalı karışım kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika daha pişirin.

08 _ Ön pişirmesini yaptığınız patateslerin üzerine somon filetoyu koyun.

09 _ Yarısını daha önce kullandığınız kremalı sosa
karabiberleri ilave edin ve balığın üzerine dökün.


10 _ Fırını 160 dereceye düşürün, kremalı sos kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika daha pişirin.

Not : Balığı kullandığınız karabiberler ile birlikte servis edin herkes kendi tabağında ayırsın.

Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Allah'ım istediğim tarifi sonunda buldum.Ellerin dert görmesin canım...

    YanıtlaSil