Malzemeler :
♦ Yufka 3 adet
♦ Kıyma 300 gr
♦ Havuç 2 adet
♦ Kabak 1 adet
♦ Pırasa 2 adet
♦ Çarliston biber 2 adet
♦ Kabak 1 adet
♦ Pırasa 2 adet
♦ Çarliston biber 2 adet
♦ Kırmızı biber 1 adet
♦ Yumurta 2 adet
♦ Galeta unu 1 su bardağı
♦ Çiçek yağı kızartma için
♦ Soya sosu 1 kahve fincanı
♦ Yumurta 2 adet
♦ Galeta unu 1 su bardağı
♦ Çiçek yağı kızartma için
♦ Soya sosu 1 kahve fincanı
Yapılışı :
01 _ Tüm malzemeleri yıkayıp soyun ve iri kibrit çöpü büyüklüğünde (jülyen) doğrayın. |
02 _ 300 gr kıymayı kavurmaya başlayın. |
03 _ Sebzeleri en sertten başlayarak kıymaya ilave edin, önce havucu koyun. |
04 _ Pırasayı koyun.
|
05 _ Pırasalar ölmeden biberleri ilave edin. |
06 _ Son olarak kabakları ilave edin.
|
07 _ Sebzeler biraz yumuşamalı fakat
ölmemelidir.
|
08 _ Tuz yerine soya sosu
kullanılacaktır, 1/2 kahve fincanı
soya sosu ilave edilip, malzemeler
karıştırılır.
|
09 _ Yufkaları dörde bölün.
|
10 _ Yufkanın alt kısmını katlayın.
|
11 _ Yufkanın katladığınız kısmına
hazırladığınız ve soğuttuğunuz harçtan
bir miktar koyun.
|
12 _ Yufkayı katlayın. |
13 _ Yufkanın uç kısmını yapıştırmak
için fırça ile su sürün.
|
14 _ Ve ıslattığınız kısmı son kez
katlayın.
|
15 _Çırptığınız iki yumurtaya böreği
batırın.
|
16 _Böreğin her tarafını galeta ununa
bulayın.
|
17 _Börekleri derin yağda kızartın. |
18 _Her iki tarafını iyice kızartın.
|
19 _Yanında soya sosu ile sıcak
servis edebilirsiniz.
|
Not : Böreğin yanında ''Hot chili'' sos veya ''tatlı ekşi sos'' ile servis edebilirsiniz. Kıyma yerine ince şeritler halinde doğranmış tavuk etide kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder