Çin Böreği

Malzemeler :


♦ Yufka 3 adet 
♦ Kıyma 300 gr 
♦ Havuç 2 adet
♦ Kabak 1 adet
♦ Pırasa 2 adet
♦ Çarliston biber 2 adet 
♦ Kırmızı biber 1 adet
♦ Yumurta 2 adet
♦ Galeta unu 1 su bardağı
♦ Çiçek yağı kızartma için
♦ Soya sosu 1 kahve fincanı


Yapılışı :



01 _ Tüm malzemeleri yıkayıp soyun
ve iri kibrit çöpü büyüklüğünde
(jülyen) doğrayın.










02 _ 300 gr kıymayı kavurmaya 
başlayın.

 









 





03 _ Sebzeleri en sertten başlayarak
kıymaya ilave edin, önce havucu 
koyun.















04 _ Pırasayı koyun. 

 
 











05 _ Pırasalar ölmeden biberleri ilave
edin.

 
 











06 _ Son olarak kabakları ilave edin.


 
 










07 _ Sebzeler biraz yumuşamalı fakat
ölmemelidir.

 
 










08 _ Tuz yerine soya sosu 
kullanılacaktır, 1/2 kahve fincanı 
soya sosu ilave edilip, malzemeler 
karıştırılır.
 
 










09 _ Yufkaları dörde bölün.


 
 









10 _ Yufkanın alt kısmını katlayın.


 
 













11 _ Yufkanın katladığınız kısmına
hazırladığınız ve soğuttuğunuz harçtan
bir miktar koyun.



 
 









12 _ Yufkayı katlayın.

 
 











 












 











13 _ Yufkanın uç kısmını yapıştırmak
için fırça ile su sürün.




 
 








14 _ Ve ıslattığınız kısmı son kez
katlayın.










15 _Çırptığınız iki yumurtaya böreği 
batırın.



 
 










16 _Böreğin her tarafını galeta ununa
bulayın.










 
 



17 _Börekleri derin yağda kızartın.
 
 









18 _Her iki tarafını iyice kızartın.

 
 








 





19 _Yanında soya sosu ile sıcak 
servis edebilirsiniz.















 
 

















































































 
   





































































Not : Böreğin yanında ''Hot chili'' sos veya ''tatlı ekşi sos'' ile servis edebilirsiniz. Kıyma yerine ince şeritler halinde doğranmış tavuk etide kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder