Malzemeler :
♦ Karnıbahar 800 gr
♦ Kıyma 200 gr
♦ Soğan 1 adet orta boy
♦ Ayçiçek yağı 1/2 türk kahve fincanı
♦ Su 1 çay bardağı
♦ Salça 1,5 çorba kaşığı
♦ Su 2,5 su bardağı
♦ Tuz
♦ Karabiber
Yapılışı :
01 _ Karnıbaharları temizleyin, ayıklayın ve parçalara ayırın.
02 _ Tavayı ısıtın, 1/2 kahve fincanı yağı ilave edin yağ ısınınca kücük
doğradığınız soğanları kavurun.
03 _ Soğanlar şeffaflaşınca 200 gr kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
04 _ kıymayı ilave ettikten 5-6 dakika sonra 1,5 çorba kaşığı salçayı ilave edin.
05 _ Salçayıda 2-3 dakika kavurduktan sonra harca 1 çay bardağı su ilave
ederek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
06 _ Karnıbaharları tencereye yerleştirin.
07 _ Karnıbaharların üzerine kıymalı harcı ilave edin.
08 _ Tencereye 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin.
09 _ Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika
(karnıbaharlar yumuşayana kadar ) pişirin.
10 _ Sıcak olarak servis edin. |
Not : .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder