Karnıbahar Yemeği



Malzemeler :

♦ Karnıbahar 800 gr
♦ Kıyma 200 gr
♦ Soğan 1 adet orta boy
♦ Ayçiçek yağı 1/2 türk kahve fincanı
♦ Su 1 çay bardağı
♦ Salça 1,5 çorba kaşığı
♦ Su 2,5 su bardağı
♦ Tuz
♦ Karabiber



 Yapılışı :


01 _ Karnıbaharları temizleyin, ayıklayın ve parçalara ayırın.

02 _ Tavayı ısıtın, 1/2 kahve fincanı yağı ilave edin yağ ısınınca kücük
doğradığınız soğanları kavurun.


03 _ Soğanlar şeffaflaşınca 200 gr kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.

04 _ kıymayı ilave ettikten 5-6 dakika sonra 1,5 çorba kaşığı salçayı ilave edin.

05 _ Salçayıda 2-3 dakika kavurduktan sonra harca 1 çay bardağı su ilave
ederek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

06 _ Karnıbaharları tencereye yerleştirin.

07 _ Karnıbaharların üzerine kıymalı harcı ilave edin.

08 _ Tencereye 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin.

09 _ Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika
(karnıbaharlar yumuşayana kadar ) pişirin.
10 _ Sıcak olarak servis edin.























Not : .


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder