Malzemeler :
♦ 1/2 kg. Jumbo Karides.
♦ 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı.
♦ 1/2 su bardağı Beyaz şarap veya tavuk suyu.
♦ 2 Diş Sarımsak.
♦ Maydanoz.
♦ Tuz.Tarif :
01 _ Karides aşağıda anlatıldığı gibi temizleyin.
02 _ Karidesin dış kabuğunu kafaya yakın kabuktan başlayarak hepsini kesin.
03 _ Karidesin etini de yarıya kadar kesin ve içindeki yeşil bazen de siyah organları temizleyin.
04 _ Karidesin kafa kısmında kalan kolayca çıkarılabilen organları temizleyin.
05 _ Tavayı ocağa koyun ısındıktan sonra 3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin, karidesleri yıkadıktan sonra bir kağıt havluyla kurulayın ve yağ kızdıktan sonra karidesleri ekleyin. Bir tarafları pembeleşince diğer tarafını çevirin yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
06 _ Hemen ardından İnce kıyılmış 2 diş sarımsağı ilave edin. Tavayı sallayın sarımsaklar her yere dağılsın.
07 _ Sarımsakları attıktan 2-3 dakika sonra şarabı ilave edin ve ocağın altını kısın şarabı çektirene kadar pişirmeye devam edin, bu arada karidesleri bir kez daha çevirin.
08 _ Ocaktan indirdiğiniz zaman ince kıyılmış maydanozu ilave edip servis edebilirsiniz.
09 _ Normal olarak karidesler kabuklarıyla servis edilir ve yerken ayıklanır fakat misafiriniz karidesin bu görüntüsünden rahatsız olacaksa yukarıdaki fotoğraftaki gibi karidesleri ayıklayıp öyle servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder