Karides



Malzemeler : 

♦ 1/2 kg. Jumbo Karides. 
♦ 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı. 
♦ 1/2 su bardağı Beyaz şarap veya tavuk suyu. 
♦ 2 Diş Sarımsak. 
♦ Maydanoz. 
♦ Tuz.

Tarif : 


01 _ Karides aşağıda anlatıldığı gibi temizleyin.

02 _ Karidesin dış kabuğunu kafaya yakın kabuktan başlayarak hepsini kesin.

03 _ Karidesin etini de yarıya kadar kesin ve içindeki yeşil bazen de siyah organları temizleyin.

04 _ Karidesin kafa kısmında kalan kolayca çıkarılabilen organları temizleyin.

05 _ Tavayı ocağa koyun ısındıktan sonra 3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin, karidesleri yıkadıktan sonra bir kağıt havluyla kurulayın ve yağ kızdıktan sonra karidesleri ekleyin. Bir tarafları pembeleşince diğer tarafını çevirin yaklaşık 2-3 dakika pişirin.

06 _ Hemen ardından İnce kıyılmış 2 diş sarımsağı ilave edin. Tavayı sallayın sarımsaklar her yere dağılsın.

07 _ Sarımsakları attıktan 2-3 dakika sonra şarabı ilave edin ve ocağın altını kısın şarabı çektirene kadar pişirmeye devam edin, bu arada karidesleri bir kez daha çevirin.

08 _ Ocaktan indirdiğiniz zaman ince kıyılmış maydanozu ilave edip servis edebilirsiniz.



09 _ Normal olarak karidesler kabuklarıyla servis edilir ve yerken ayıklanır fakat misafiriniz karidesin bu görüntüsünden rahatsız olacaksa yukarıdaki fotoğraftaki gibi karidesleri ayıklayıp öyle servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder