Armut Tatlısı (Armut Karameli)


Malzemeler :


♦ Armut 4 Adet
♦ Limon suyu1Adet 
♦ Bal 100 gr.
♦ Toz şeker 1 yemek kaşığı 
♦ Tarçın 1 Çay kaşığı 
♦ Anason (dövülmüş) 1/2 Çay kaşığı
♦ Zencefil (toz) 1/2 Çay kaşığı 
♦ Kişniş (dövülmüş) 1/2 Çay kaşığı 
♦ Sade dondurma (veya kremşanti) 2 Top
♦ Ceviz içi

Yapılışı

01 _ Fırını önceden 220°C ısıtın. 
02 _ Tabakta dik durması için armutların dibinden ince bir dilim kesin. 
03 _ Soyduğunuz armutları kararmaması için limon ile ovun.

04 _ Armutları çok büyük olmayan bir kaba koyun.
05 _ Baharatları, balı, şekeri ve limon suyunu karıştırarak armutların üzerine dökün. 
06 _ Yumuşayana kadar armutları pişirin. Arada bir kabın dibindeki sıvıyla armutları ıslatın. 
07 _ Armutlar piştiğinde her birini bir servis tabağına çıkarın. 
08 _ Kapta kalan ballı sos çok suluysa ocağın üzerinde biraz çektirin kalan sosu
tabaktaki armutların üzerine dökün. 
09 _ Tabağın kenarına bir top sade dondurma veya kremşanti koyup ceviz ile
süsleyeyip servis yapabilirsiniz.
 Not : Ballı sosun tadı mesir macununu andırıyor, çok sağlıklı.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder