Malzemeler :
♦ Kuru börülce 250 gr ♦ Limon 3 çorba kaşığı ♦ Zeytinyağı 5 çorba kaşığı ♦ Taze soğan 3 adet ♦ Maydonoz 10-15 dal ♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Börülceler yumuşayana kadar haşlayın.
02 _ Haşlanmış börülcelere ince kıyılmış taze soğan ve maydonozları ekleyin.
03 _ 3 çorba kaşığı limon suyunu ve tuz ilave edin.
04 _ 5 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin ve iyice karıştırın.
Not : Haşladığınız börülce soğuyunca limon, yağ ve tuzunu ilave edin yeşillikleri servis yapmadan hemen önce ilave ederek börülcenin yağ ve limonla özdeşleşmesini sağlarsınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder