Saç Tava
Malzemeler :
İki kişilik  
♦ 300 Gr. Kuzu eti 
♦ 150 Gr. Arpacık soğan 
♦ 5 Diş Sarımsak 
♦ 1 Adet Kırmızı biber 
♦ 1 Adet Yeşil biber 
♦ 4 yemek kaşığı Sıvı yağ (ayçiçek yağı , mısırözü..)
♦ 150 ml. Beyaz şarap      veya tavuk suyu
♦ Karabiber 
♦ Tuz 
♦ Kekik 
Yapılışı :

01 _ Tavada yağı kızdırın ve etleri atıp harlı ateşte ete su saldırmadan etlerin dış yüzeylerinin renk almasını sağlayın.

02 _ Etlerin rengi dönmeden önce arpacık soğan ve sarımsakları ilave edin, soğanları ilave ettikten 5-6 dakika sonra şarabı veya tavuk suyunu ilave edin  (suyu tamamen uçurana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin).

03 _ Neredeyse pişmiş olan etlere biberleri ilave edin, tuz ve karabiberi ilave edin.

04 _ Biberleri tam öldürmeden tavayı ocaktan alın, isteğe bağlı olarak kekik ilave edin. 
Afiyet olsun.
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder