Malzemeler :
Bulgur Malzemeler :
♦ 1/2 Su bardağı 100 gr. Bulgur  
♦ 1 Tatlı kaşığı Tuz
♦ 1 Tatlı kaşığı Tuz
♦ 1 Çay bardağı Sıcak su 
♦ 2Yemek kaşığı Zeytinyağı 
♦ 1 Adet küçük Kuru soğan 
♦ Tuz 
♦ Karabiber  
Köfte Malzemeler : 
♦ 300 gr. Kıyma  
♦ 1 Adet Kuru soğan
♦ 1 Adet Kuru soğan
♦ 2 Yemek kaşığı Galeta unu 
♦ 1/2 Tatlı kaşığı Tuz 
 
Diğer Malzemeler : 
♦ 6 adet İri Mantar  
♦ 1/2 Su bardağı Et veya tavuk suyu
♦ 1oo gr.  Kaşar peyniri (köftelerin üzerini örtecek şekilde ince kesilmiş)♦ 1/2 Su bardağı Et veya tavuk suyu
 
Yapılışı :
01 _ Bulgura tuzu ilave edin ve sıcak suyu koyarak tencerenin kapağını kapatıp bulguru 10 dakika demlenmeye bırakın. Fırını önceden 220 derece ısıtın.
02 _ Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ısınınca ince doğradığınız soğanı atın soğanlar pembeleşmeden kibrit çöpü gibi (jülyen) kestiğiniz kırmızı biberleri ilave edin ocağı kısın biberler yumuşayana kadar pişirin.
03 _ Kabaran bulgurla kavrulmuş soğan ve biberi karıştırın.
04 _ Tüm köfte malzemelerini karıştırın, yoğurun ve şekillendirin.
05 _ Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz mantarların içine bulgurlu karışımdan bol bol koyun.
06 _ Bulgurlu karışımın üzerine köfteleri yerleştirin.
07 _ Tepsiye yarım su bardağı et veya tavuk suyu ilave edin, tepsiyi önceden ısıtılmış fırına atın,
toplam 30-35 dakika pişirin.08 _ Daha sonra her köftenin üzerine birer dilim kaşar peyniri yerleştirin.
| 09 _ Fırının ızgarasını açarak peynirleri eritin ve sıcak servis yapın. | 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder