Malzemeler :
♦ Un 2+1/4 su bardağı 
♦ Yumurta 4 adet 
♦ Şeker 1,5 su bardağı 
♦ Zeytinyağı 1/2 su bardağı 
♦ Ayçiçek yağı 1/2 su bardağı 
♦ Havuç (rendelenmiş) 3 su bardağı 
♦ Ceviz içi (iri parçalanmış) 1/2 su bardağı 
♦ Tarçın 2 çay kaşığı 
♦ Muskat (Hint cevizi) 2 çay kaşığı 
♦ Kabartma tozu 2 çay kaşığı 
♦ Karbonat 1,5 çay kaşığı 
♦ Tuz 1 çay kaşığı 
♦ Vanilya 1 çay kaşığı 
 
 
Yapılışı : 
|  | 
| 01 _ Havuçları yıkayın, soyun ve rendeleyin.
 | 
 
|  | 
| 02 _ Şeker ve yağı mikserle iyice karıştırın. | 
 
|  | 
| 03 _Yumurtaları teker teker ilave edin. | 
   
        
    
        
|  | 
| 04 _ Cevizleri çok ufalamadan iri iri kıyın ve ilave edin.
 | 
 
|  | 
| 05 _ Muskat çok kullanılırsa acı olabilir. | 
 
 
|  | 
| 06 _ Orta boy bir muskatı en fazla yukarıdaki kadar rendeleyin.
 | 
 
|  | 
| 07 _ Havuçları, tarçını, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı ilave edin.
 | 
 
|  | 
| 08 _ Son olarak un ilave edin ve 1 dakika kadar daha karıştırın.
 | 
 
  
|  | 
| 09 _ Yağlanmış kek kalıbına tüm kek malzemesini boşaltın.
 | 
 
|  | 
| 10 _ 180 C derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
 | 
  
|  | 
| 11 _ Kesmek için kekin biraz soğumasını bekleyin. 
 
 | 
  
  
  
Afiyet olsun.
 
ooh oohh ooohh misler gibi olmuş.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEn sevdiğim kek! Ve görüntü muazzam. Kıvamında kabarmış ve yeterince pişmiş. Benim diyen kekler, yanında halt etmiş! :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.