Malzemeler :
♦ Yufka 3 adet
♦ Kıyma 300 gr 
♦ Havuç 2 adet 
♦ Kabak 1 adet
♦ Pırasa 2 adet
♦ Çarliston biber 2 adet
♦ Kabak 1 adet
♦ Pırasa 2 adet
♦ Çarliston biber 2 adet
♦ Kırmızı biber 1 adet
♦ Yumurta 2 adet
♦ Galeta unu 1 su bardağı
♦ Çiçek yağı kızartma için
♦ Soya sosu 1 kahve fincanı
♦ Yumurta 2 adet
♦ Galeta unu 1 su bardağı
♦ Çiçek yağı kızartma için
♦ Soya sosu 1 kahve fincanı
Yapılışı : 
| 01 _ Tüm malzemeleri yıkayıp soyun ve iri kibrit çöpü büyüklüğünde (jülyen) doğrayın. | 
| 02 _ 300 gr kıymayı kavurmaya başlayın. | 
| 03 _ Sebzeleri en sertten başlayarak kıymaya ilave edin, önce havucu koyun. | 
| 
04 _ Pırasayı koyun.  | 
| 05 _ Pırasalar ölmeden biberleri ilave edin. | 
| 
06 _ Son olarak kabakları ilave edin. | 
| 
07 _ Sebzeler biraz yumuşamalı fakat 
 ölmemelidir. | 
| 
08 _ Tuz yerine soya sosu  
kullanılacaktır, 1/2 kahve fincanı  
soya sosu ilave edilip, malzemeler  
karıştırılır. | 
| 
09 _ Yufkaları dörde bölün. | 
| 
10 _ Yufkanın alt kısmını katlayın. | 
| 
11 _ Yufkanın katladığınız kısmına 
 hazırladığınız ve soğuttuğunuz harçtan 
 bir miktar koyun. | 
| 12 _ Yufkayı katlayın. | 
| 
13 _ Yufkanın uç kısmını yapıştırmak 
 için fırça ile su sürün. | 
| 
14 _ Ve ıslattığınız kısmı son kez 
 katlayın.  | 
| 
15 _Çırptığınız iki yumurtaya böreği  
 batırın. | 
| 
16 _Böreğin her tarafını galeta ununa 
 bulayın. | 
| 17 _Börekleri derin yağda kızartın. | 
| 
18 _Her iki tarafını iyice kızartın. | 
| 
19 _Yanında soya sosu ile sıcak  
servis edebilirsiniz. | 
Not : Böreğin yanında ''Hot chili'' sos veya ''tatlı ekşi sos'' ile servis edebilirsiniz. Kıyma yerine ince şeritler halinde doğranmış tavuk etide kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder