Malzemeler :
♦ Armut 4 Adet
♦ Limon suyu1Adet
♦ Bal 100 gr. 
♦ Toz şeker 1 yemek kaşığı
♦ Toz şeker 1 yemek kaşığı
♦ Tarçın 1 Çay kaşığı 
♦ Anason (dövülmüş) 1/2 Çay kaşığı  
♦ Zencefil (toz) 1/2 Çay kaşığı
♦ Zencefil (toz) 1/2 Çay kaşığı
♦ Kişniş (dövülmüş) 1/2 Çay kaşığı 
♦ Sade dondurma (veya kremşanti) 2 Top  
♦ Ceviz içi
♦ Ceviz içi
Yapılışı
01 _ Fırını önceden 220°C ısıtın. 
02 _ Tabakta dik durması için armutların dibinden ince bir dilim kesin. 
03 _ Soyduğunuz armutları kararmaması için limon ile ovun.
 
04 _ Armutları çok büyük olmayan bir kaba koyun.
05 _ Baharatları, balı, şekeri ve limon suyunu karıştırarak armutların üzerine dökün.
05 _ Baharatları, balı, şekeri ve limon suyunu karıştırarak armutların üzerine dökün.
06 _ Yumuşayana kadar armutları pişirin. Arada bir kabın dibindeki sıvıyla armutları ıslatın. 
07 _ Armutlar piştiğinde her birini bir servis tabağına çıkarın. 
08 _ Kapta kalan ballı sos çok suluysa ocağın üzerinde biraz çektirin kalan sosu 
tabaktaki armutların üzerine dökün.
09 _ Tabağın kenarına bir top sade dondurma veya kremşanti koyup ceviz ile  tabaktaki armutların üzerine dökün.
süsleyeyip servis yapabilirsiniz.
 Not : Ballı sosun tadı mesir macununu andırıyor, çok sağlıklı. 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder