Enginar Çorbası





Malzemeler :

♦ 2 adet Enginar göbeği
♦ 3 çorba kaşığı Zeytinyağı
♦ 2 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 2 adet Taze soğan
2 çorba kaşığı Un
♦ 5 su bardağı Tavuk suyu
♦ 1 su bardağı Süt
♦ 1 Tatlı kaşığı Tuz
Üzeri için ince kıyılmış dereotu ve roka karışımı

Yapılışı :


01 _ Enginar göbeğini ve taze soğanları yıkayıp temizleyin.

02 _ Enginar ve taze soğanları doğrayın.

03 _ Tencereye zeytinyağı ve Ayçiçek yağını koyun ocağı açın ve yağ ısınınca enginar ve soğanları ilave edip harlı ateşte 2-3 dakika kavurun.

04 _ 2 Çorba kaşığı unu ilave ederek 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun.

05 _ Tavuk sununu ilave edin ve karıştırarak unun topaklanmasını engelleyin.

06 _ On dakika kaynattıktan sonra 1 su bardağı sütü ilave edin ve enginar taneleri yumuşayana kadar pişirin.

07 _ Enginar tanelerinin bir kısmını daha sonra çorbaya ilave etmek üzere ayırın.

08 _ Çorbayı bir blender ile çırpın veya ince bir süzgüden geçirin, önceden ayırdığınız enginar tanelerini ekleyip kısa bir süre daha kaynatın ve sıcak servis ediniz.
Üzeri için ince kıyılmış dereotu ve roka karışımı ilave edebilirsiniz.


Not : .


Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Enginarı çok severim, çorbasını hiç yapmamıştım.En kısa zamanda denemek istiyorum.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. Sütü indirmeden hemen önce koyarsanız daha iyi olur.

    YanıtlaSil