Milföylü Tavuk



 
Malzemeler :
1. Tava
♦ 100 gr Tatlı kabak
♦ 100 gr Havuç
♦ 1 adet orta boy Kuru soğan
♦ 1 adet orta boy Patates
♦ 4 Çorba kaşığı Zeytinyağı
♦ 1 Tatlı kaşığı Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber

2. Tava
♦ 300 gr Kuşbaşı tavuk eti
♦ 3 çorba kaşığı Zeytinyağı


3. Tava
♦ 1,5 Çorba kaşığı Un
♦ 2,5 Su bardağı Süt
♦ 1 Çorba kaşığı Tereyağı
♦ 1/3 Çay kaşığı Muskat
Tuz
Karabiber

Hamur
Milföy hamıuru
Taze veya kuru adaçayı yaprağı.
1 Yumurta beyazı


Yapılışı :


01 _ 1. Tavayı ocağa koyun ısınınca 4 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin yağ kızınca küp küp doğradığınız havuçları ilave ederek 1-2 dakika soteleyin.

02 _ Küp küp doğradığınız tatlı kabaklarını ilave edin ve 1-2 dakika sotelemeye devam edin.

03 _ Küp küp doğradığınız patatesleri ve piyazlık doğradığınız soğanları ilave ederek sotelemeye devam edin.

04 _ Tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi ilave edin

05 _ Sebzeleri tamamen pişirmeden ocaktan alın, fırında pişmeye devam edecek.

06 _Diğer bir ocağa 2. tavayı koyun ısıtın ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin yağ kızınca tavukları ilave edin ve
tamamen pişirmeden ocaktan alın, fırında pişmeye devam edecek .

07 _ Tavuklar ile sebzeleri karıştırın.

08 _ 3. Tavada 1,5 çorba kaşığı unu karıştırarak kavurun.

09 _ Un kavrulduğunda 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

10 _Un yeteri kadar kavrulduğunda tavayı ocaktan alın ve 2,5 su bardağı sütü ekleyip hızla karıştırın ve tekrar ocağa koyup hızla karıştırın, tuz, karabiber ve 1/3 çay kaşığı muskat ilave edin.

11 _ Beşamel sos pürüzsüz olana kadar karıştırarak pişirin.

12 _ Beşamel sosu tavuk ve sebzeler ile karıştırın.

13 _ Karışım çok koyu kıvamlı ise bir miktar süt ilave edebilirsiniz.

14 _ Karışımı fırın kaplarına doldurun.

15 _ Fırın kabının üzerini oda sıcaklığında 15 dakika beklettiğiniz milföy ile örtün şayet fırın kabı milföyden büyük ise merdane ile milföyü büyütün, kabın üzerine örtün.

16 _ Elinizde taze adaçayı yaprağı var ise yıkayıp hamurun üzerine koyun ve üzerine yumurta akı sürün, elinizde kurutulmuş adaçayı var ise bütün görünen yaprakları seçin ve sıcak su ile ıslatıp 10 dakika bekleterek kullanın.

17 _ Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.



Not: .
 

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. mmmm nefis olmuş.En kısa zamanda denemek isterim.Çok pratik ve lezzetli bir tarif.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Tarif çok hoşuma gitti, deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor, hele anlatımına bayıldım.

    YanıtlaSil