Malzemeler :
♦ Pırasa 500 gr♦ Kıyma 150 gr
♦ Soğan 1 adet
♦ Zeytinyağı 3/4 kahve fincanı
♦ Nohut (konserve-haşlanmış) 200 gr
♦ Su 2 su bardağı
♦ Salça 1 çorba kaşığı
♦ Limon suyu 2 çorba kaşığı
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ İnce doğradığınız 1 adet soğanı 3/4 kahve fincanı yağ ile kavurmaya başlayın.
02 _ Soğanlar sararınca 150 gr kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
03 _ Kavurma işleminin sonuna doğru salçayı ilave ederek 2-3 dakikada salçayla kavurmaya devam edin.
04 _ Temizleyip doğradığınız 500 gr pırasayı ilave edin.
05 _ Pırasaların üzerine haşlanmış 200 gr nohudu ve tuzunu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin, daha sonra 2 su bardağı kaynar su ilave edip kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirmeye devam edin.
06 _ Yemek piştiğinde 2 kaşık limonu ilave edin ve karıştırın.
07 _ Sıcak servis edin.
Not: .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder