Malzemeler :
♦ Topan patlıcan 1 adet 400 gr
♦ Dana kıyma 150 gr
♦ Çarliston biber 2 adet
♦ Domates 2 adet
♦ Sarımsak 8 diş
♦ Domates salçası 1 çorba kaşığı
♦ Su 1 su bardağı
♦ Sıcak su 1,5 su bardağı
♦ Maydanoz 5-6 dal
♦ Ayçiçek yağı Kızartma yağı
Tuz
Yapılışı :
01 _ İri topan patlıcanı alacalı soyun.
02 _ Soğan, biber, domatesleri temizleyin.
03 _ Patlıcanları 3 cm eninde kesin.
04 _ Kestiğiniz patlıcanları yağda kızartın.
05 _ Aynı yağda biberleri de kızartın
06 _ Kıyma ve soğanları kavurun
07 _Kavurmaya sarımsakları da ilave edin.
08 _ Ardından salçayı ilave edin.
09 _ Kavurmaya 1 su bardağı su ilave edin.
10 _ Kavurma işlemi bitmek üzere iken ince kıyılmış maydanozu ilave edin
11 _ Tencereye kızarmış patlıcanları koyun üzerlerine kıyma harcını paylaştırın.
12 _Kıymaların üzerine kalın dilimlediğiniz domatesleri ve onlarında üzerine kızarttığınız biberleri yerleştirin.
13 _ Yemeğe 1,5 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edin.
14 _ Kısık Ateşte, tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 45 dakika pişirin.
15 _SICAK SERVİS EDİN.
Not: Patlıcanlar kızartıldığı için yemekte ayrıca yağ kullanılmamıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder