Patlıcan Oturtma


Malzemeler :


2 porsiyon
♦ Topan patlıcan 1 adet 400 gr
♦ Dana kıyma 150 gr
♦ Çarliston biber 2 adet
♦ Domates 2 adet
♦ Sarımsak 8 diş
♦ Domates salçası 1 çorba kaşığı
♦ Su 1 su bardağı
♦ Sıcak su 1,5 su bardağı
♦ Maydanoz 5-6 dal
♦ Ayçiçek yağı Kızartma yağı
Tuz

Yapılışı :


01 _ İri topan patlıcanı alacalı soyun.


02 _ Soğan, biber, domatesleri temizleyin.

03 _ Patlıcanları 3 cm eninde kesin.


04 _ Kestiğiniz patlıcanları yağda kızartın.

05 _ Aynı yağda biberleri de kızartın

06 _ Kıyma ve soğanları kavurun

07 _Kavurmaya sarımsakları da ilave edin.


08 _ Ardından salçayı ilave edin.


09 _ Kavurmaya 1 su bardağı su ilave edin.

10 _ Kavurma işlemi bitmek üzere iken ince kıyılmış maydanozu ilave edin

11 _ Tencereye kızarmış patlıcanları koyun üzerlerine kıyma harcını paylaştırın.


12 _Kıymaların üzerine kalın dilimlediğiniz domatesleri ve onlarında üzerine  kızarttığınız biberleri yerleştirin.

13 _ Yemeğe 1,5 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edin.


14 _ Kısık Ateşte, tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 45 dakika pişirin.

15 _SICAK SERVİS EDİN.



Not: Patlıcanlar kızartıldığı için yemekte ayrıca yağ kullanılmamıştır.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder