Malzemeler :
İki kişilik                 
♦ 500 Gr. Somon
♦ 500 Gr. Somon
♦ 1 Tatlı kaşığı Tereyağı 
♦ 2 Adet Patates iri boy 
♦ 1 Adet Pırasa iri boy     
♦ 150 ml. (3/4 su bardağı) Krema
♦ 1 Su bardağı Süt
♦ 50-60 Adet Tane karabiber
♦ 150 ml. (3/4 su bardağı) Krema
♦ 1 Su bardağı Süt
♦ 50-60 Adet Tane karabiber
♦ 1 Çay kaşığı Tuz 
♦ 1/2 çay kaşığı Muskat
Yapılışı :
 
 
01 _ Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. 
 
 
02 _ Patatesleri 2-3 mm. kalınlıkta kesin veya patatesi bu ölçülerde kesebilecek rendeniz varsa onu kullanın. 
 
 
03 _ Patatesleri fırın tepsisine dizin. 
 
 
04 _ Patateslerin üzerine ince doğranmış pırasaları dizin. 
 
 
05 _ Krema, süt, tuz ve muskatı karıştırın. 
 
 
06 _ Hazırladığınız kremalı sosun yarısını patateslerin üzerine dökün. 
 
 
07 _  Önceden 200 derece ısıtılmış firinda kremalı karışım kaynamaya başladıktan  sonra 30 dakika daha pişirin.
 
 
08 _ Ön pişirmesini yaptığınız patateslerin  üzerine somon filetoyu koyun. 
 
 
09 _ Yarısını daha önce kullandığınız kremalı sosa
 karabiberleri ilave edin ve balığın üzerine dökün. 
 
 
10 _ Fırını 160 dereceye düşürün, kremalı  sos kaynamaya başladıktan sonra 30  dakika daha pişirin. 
Not : Balığı kullandığınız karabiberler ile birlikte servis edin herkes kendi tabağında ayırsın. 
Allah'ım istediğim tarifi sonunda buldum.Ellerin dert görmesin canım...
YanıtlaSil