Kestaneli İç Pilav

Malzemeler :


♦ 1,5 su bardağı Pirinç
♦ 1 adet orta boy Soğan
♦ 2 tatlı kaşığı Tarçın 

♦ 2 tatlı kaşığı Tuz
♦ 1 Çay kaşığı Karabiber
♦ 1 Çay kaşığı Kimyon
♦ 10 adet Kestane
♦ 1 Çay bardağı Badem
♦ 20 gr. (yarın paket) Kuşüzümü
♦ 1,5 su bardağı Tavuk suyu
♦ 2 Çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 3 Çorba kaşığı Tereyağı

Yapılışı :




01 _ Tencereye ayçiçek yağını koyun ve ince doğradığınız soğanları şeffaflaşana kadar pişirin.


02 _ Bademleri haşlayıp kabuklarını çıkarın, kestaneleri pişirip kabuklarını soyun (kestaneleri kabukları soyulacak kadar pişirin, pilavda pişmeye devam edecektir), tereyağını da ilave ederek soğanlarla kavurmaya devam edin.

03 _ Birkaç dakika karıştırarak kavuurun.

04 _ Önceden sıcak tuzlu suda ıslattığınız pirinçleri süzerek tencereye ilave edin.

05 _ Pirinç ile birlikte kavurma işlemine birkaç dakika devam edin.

06 _ Baharatları (tarçın, kimyon, karabibe ve tuz) ilave edin

07 _ Kuşüzümü ve ılık tavuk suyunu ilave edin.


08 _ Suyu ilave ettikten sonra çok kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin ve sonra demlenmesi için 10-15 dakika bekletin.





Not:

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım kestanaye,denemeliyim bu lezzeti,ellerinize sağlık,nefis gözüküyorr..
    Ellerinize sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. yaptım harika oldu gerçekten. ellerine sağlık. ama bu ölçüdeki tarçın bana biraz fazla geldi, bir dahakine tarçını daha az koyarak deneyeceğim...

    YanıtlaSil