Tarifin kaynağı: Ayşe Kaptan
Malzemeler :
♦ 250 Gr. Balkabağı
♦ 100 Gr. Un
♦ 1/2 Çay kaşığı Tuz
♦ 1 Su Bardağı Su
Sos
♦ 6 Yemek kaşığı Badem
♦ 2 Adet Sarımsak
♦ 1/2 Kahve fincanı Limon suyu
♦ 3 Yemek kaşığı Kızartma yağı
♦ 1/2 Kahve fincanı Limon suyu
♦ 3 Yemek kaşığı Kızartma yağı
♦ 1 Çay kaşığı Tuz
♦ 3/4 Su bardağı Su Yapılışı :
01 _ Balkabaklarını 4-5 mm. kalınlığında uzun uzun kesin.
02 _ Un, 1/2 çay kaşığı tuz ve su ile boza kıvamında bir bulamaç yapın.
03 _ İnce dilimlenmiş balkabaklarını hazırladığınız bulamaça batırın.
04 _ Bulamaça batırdığınız balkabaklarını zeytinyağında kızartınız.
05 _ Kızarttığınız kabakların fazla yağını almak için çaba harcamanıza, kağıt havluya çıkarmanıza gerek yok.
06 _ Balkabaklarını taratoru hazırlayacağınız derin kaba koyun.
07 _ Badem, sarımsak, limonsuyu, kızartma yağı, tuz ve su ile taratorun sosunu hazırlayın.
08 _ Hazırladığınız sosu kızarttığınız balkabaklarının üzerine dökün.
09 _ Balkabaklarının sosu iyice çekmesi için en az 3-4 saat dinlendirilmeli.
Not : Ege bölgesinin (datça) çok önemli bir mezesidir, daha önce tatmadıysanız bu tarifin okuyarak bu kadar güzel olacağını tahmin edemezsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder